• Beukenhout gerookt ontbijtspek.
  • Buiken deli zonder been
  • Beukenhout gerookt ontbijtspek
  • Gildener Chorizo.
  • Varkenshaas zonder ketting/vlies
  • Engelse hotel bacon gerookt, gesneden
  • Spekblokjes gerookt populair
  • Varkenshaas met ketting, zonder vlies
  • Buik gerookt = SNIJLIJN =

Kwaliteit en Veiligheid


Persoon behoort tot de koplopers in voedselveiligheid en kwaliteit. Dit is het resultaat van de grote betrokkenheid van onze medewerkers en van jarenlange investeringen. We beschikken over een optimaal beheersysteem voor omgevingscondities. En we hanteren systematisch strenge kwaliteitsnormen in alle fases van onze productieprocessen.

Persoon hanteert het voedselveiligheidssysteem HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). Dit is voor onze klanten een belangrijke indicatie dat ons product veilig is en veilig geproduceerd wordt. Een wezenlijk onderdeel hierbij is de betrokkenheid van een extern en onafhankelijk gecertificeerd laboratorium. Deze onderzoekt volgens nationale (NEN) en internationale (ISO) normen al onze producten. 
Bovendien zijn wij gecertificeerd voor de strenge BRC-normen van het British Retail Consortium. Dit is een aanzienlijke verzwaring van eisen ten opzichte van het HACCP-systeem. Deze BRC-norm gaat namelijk verder dan het product zelf. Ze bewaken ook de productieprocessen en productieomgeving. Persoon doet hier graag aan mee, want dit biedt onze klanten de beste garantie voor producttechnische perfectie.  Zo besteden we veel aandacht aan het terugbrengen van het smetrisico als gevolg van menselijke aanrakingen. In de verwerking- en controle processen neemt het aantal computer- en sensor gestuurde machines toe. Er komen daarom naar verhouding steeds minder handen te pas aan het werk in Vleeswarenfabriek Persoon.


Kwaliteitscontrole


Binnenkomende grondstoffen worden gecontroleerd en geselecteerd op kwaliteitsklassen. Ze worden gewogen en beoordeeld op versheid, temperatuur en slachtkwaliteit.
Elk stuk vlees wordt gekoppeld aan een permanent begeleidingsdocument met uniek barcodenummer. Steekproefsgewijs worden hier de eerste monsters genomen voor laboratoriumonderzoek van de status bij binnenkomst. Ook binnenkomende verpakkingsmaterialen en hulpstoffen zoals kruiden en zout worden kritisch geïnspecteerd voordat ze ingezet kunnen worden.

Gedurende de hele dag nemen onze kwaliteitsmedewerkers steekproeven. Zij controleren elke productielijn op kritische parameters als bijvoorbeeld temperatuur, het vacuüm van verpakkingen, het zoutgehalte bij het pekelen enzovoorts. Steekproeven gaan naar het laboratorium. De onderzoeksresultaten vergelijken we steeds met de specificaties van de klant. Tenslotte controleren we de eindproducten op uiterlijk, kleur, vorm, presentatie en smaak.